Facebook, Messenger’da da reklam göstermeye başlıyor

"1 dakika minimum okuma süresi"

İnternet reklamları, başta internet siteleri ve sosyal mecralar olmak üzere dijital alanda hayatımızın büyük bir bölümünü etkisi altına almış durumda. Özellikle son yıllarda milyarlarca kişiye erişen dev platformlar daha fazla gelir elde edebilmek adına kurumsal şirketlerle büyük iş ortaklıkları gerçekleştirip farklı reklam türleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunun en yeni örneklerinden biri de Facebook Messenger uygulaması için uygulanan yeni reklam türü denilebilir.

Artık yeni sistemle birlikte Messenger mobil uygulamalarında da kullanıcıların karşısına sponsorlu bağlantılar çıkacak.

İlk etapta Avustralya ve Tayland’daki Messenger kullanıcıları üzerinde test edilen reklamlar yakın zamanda şirketler için aktif hale getirilecek. İleti dizilerinde gösterilmeyecek olan reklamlar öncelikle yalnızca sohbetlerde konu aralarına serpiştirilecek ve kullanıcıların reklamlardan ötürü oluşabilecek rahatsızlığı önlenecek.

Ancak Messenger’ın milyarlık kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde farklı reklam türlerinin de test edileceğini ve ilerleyen süreçte kullanıcıların karşısına çıkacağını söyleyebilmek mümkün. Önümüzdeki haftalarda ABD’deki küçük bir kullanıcı kitlesiyle başlayıp yayılması beklenen Messenger reklamları daha çok alışveriş sistemine dayanacak gibi görünüyor. Zira konuyla ilgili paylaşılan görseldeki reklamın satın alma için bir bağlantıya yönlendirme yaptığını tahmin etmek hiç de zor değil.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir