Rusya’dan Türkiye’ye gelen sevkiyat gemisinin taşıma ücreti Bitcoin ile ödendi

"2 dakika minimum okuma süresi"

Hindistan başta olmak üzere birçok farklı ülke kripto paralardan elde edilen gelirleri vergilendirmek için çalışmalar yürütüyor. Evet; bu adım sayesinde dijital paraların yasal zemine oturtulmasını isteyen çok fazla kişi var. Bu kişiler kısaca yatırımcıların kafasındaki tüm soru işaretlerinin ortadan kalkacağını düşünüyor. Elbette buna karşılık olarak  vergilendirmenin dijital para birimlerinin doğasına ters olduğunu savunanlar da yok değil. Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Bitcoin ile ödemesi yapılan ticari işlerin de kapsamı genişliyor. Kısa süre önce gerçekleştirilen bir sevkiyatta ödeme doğrudan Bitcoin ile yapıldı.

Hindistan ilk somut adımı attı: Kripto para birimlerinde vergi dönemi başlıyor

Geçen ay Rusya’da Rostov-On-Don limanından yola çıkan 3 bin ton buğday yüklü gemi ülkemizde Samsun limanına yanaşarak taşıma işlemini başarıyla gerçekleştirdi. İşte bu işlem için ödenecek tutar ise şirket tarafından Bitcoin karşılığından ödendi. Prime Shipping Foundation’ın yaptığı ödeme şirketin CEO’su tarafından “Şimdikine oranla çok daha hızlı ve kolay bir ödeme sistemini getirmeye çalışıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla şu ana kadar ilk kez bir taşıma masrafı ödemesi Bitcoin ile gerçekleşti” şeklinde özetlendi.

Bitcoin ya da diğer alt coin’lerle ödeme işlemlerinin yapılmasının iki sebebi var. Bunlar şirket CEO’sunun da belirttiği gibi hızlı ve kolay para transferi. Ödeme gerçekleştirildikten sonra dijital paraların doğrudan fiziki paralara dönüştürüldüğü de belirtilenler arasında. Evet; BTC ile ödeme şu anda pilot ödeme sistemi olarak kullanılıyor. Fakat önümüzdeki dönemlerde bu sistemin çok daha yoğun şekilde karşımıza çıkacağı kesin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir