Huawei’nin B planı: Hong Meng OS!

Featured Video Play Icon
"1 dakika minimum okuma süresi"

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli şirketlerin arası malum. Çok uzun süredir konuşulan ‘yaptırımlar’, geçen hafta itibariyle patlak verdi ve Google, Huawei’yi iş ortaklığından çıkardı.

Birçok farklı açıklama yapan Huawei CEO’su Ren Zhengfei, genellikle ‘cool’ tavrını korudu. Üstelik hem Google hem de diğer şirketlerin (Toshiba, ARM) aldığı kararların Huawei için pek de problem olmayacağını gayet açık şekilde dile getirdi.

Mevcut Huawei ve Honor telefon sahipleri Ağustos 2019’a kadar Android güncellemelerini ve Google servislerini problemsiz şekilde kullanmaya devam edebiliyorlar. Fakat sonraki süreç epey karanlık görünüyor.

Ancak Huawei’nin bu noktada bir B planı da var. Şirket, 2012’den bu yana geliştirmekte olduğu kendi mobil işletim sistemi çalışmalarını daha da hızlandırdı. Evet; birçok kişiye absürt gelse de şirket Android karşısına HongMeng OS isimli yeni bir mobil işletim sistemiyle çıkmaya kararlı. Hatta bu B planının yüksek sesle dile gelmesiyle birlikte HongMeng OS hakkındaki bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Daha önce Windows Phone örneğinde de karşımıza çıktığı gibi bu noktada kullanıcıların duyduğu en büyük çekince ise uygulama mağazası. Ancak, Huawei’nin Android’deki tüm uygulamaları bir şekilde kendi mağazasından sunacağı söyleniyor. Ayrıca yeni uygulamalar için de geliştiricilerle temaslar devam ediyor.

Hatta Hong Meng OS’un piyasaya çıkacağı tarih de açıklandı. Mobil işletim sisteminin Eylül 2019 ya da Mayıs 2020’de yayınlanacağı sözü verildi. Ben de kısaca süreci ve Hong Meng OS’u anlattım. Detayları videoda izleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir