Tamamen yerli alan adı sorgulama servisi: Dofo

"1 dakika minimum okuma süresi"

Geçtiğimiz Mart’ta alan adlarına ilişkin davalarla ilgili DNDisputes isimli özel servisini duyuran DOFO Teknoloji, son olarak yepyeni bir alan adı sorgulama çözümü olarak Dofo markasıyla karşımıza çıkıyor.

Dofo sayesinde kolayca domain sorgulayıp tüm ayrıntıları tek pencerede görüntülemek mümkün.

Dofo tam olarak ne işe yarıyor?

Dofo.com, temelde tüm alan adlarıyla sorgulama yapıp bilgi veren bir web sayfası. Ancak bu yeni servis basit arayüz; gelişmiş arama ve filtre seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Üstelik tek bir sorguyla alan adlarına dair ayrıntılara kolayca erişilebiliyor.

Toplamda 330 milyonu aşkın alan adının listelendiği web sayasına ilk girişte basit ve işlevsel bir arama kutucuğu geliyor. Böylece sorgulama yapılacak olan alan adı yazıldığında işlem birkaç saniye içinde tamamlanıyor. Bu noktada özellikle hızlı sorgulama gerçekleştirildiğini de belirtmekte yarar var. Az önce bahsettiğim filtreleme seçenekleri ise gerektiği durumlarda sağ altta yer alan sıfırlama düğmesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Beta aşamasındaki projenin arkasında beş kişilik bir ekip olduğunu da ifade edeyim. Dofo ile tanışmamı sağlayan kişi ise Fırat Demirel. 

“Tamamen yerli alan adı sorgulama servisi: Dofo” için 1 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir