Rapor: Kullanıcılar yıllık 1000 dolara Facebook’tan vazgeçebiliyor

"1 dakika minimum okuma süresi"

Facebook, geçen sene yaşanan Cambridge Analytica skandalının yaralarını sarmaya çalışıyor. Aslında bu kullanıcı verilerinin paylaşımı ilk değildi, belli ki son da olmayacak. Çünkü daha öncesinde de üçüncü şirketlere kullanıcı verilerinin satıldığı çoğu kez gündeme gelmişti. Cambridge Analytica işin aslında son halkası oldu. Facebook resmen bu sebeple tüyü dikti.

Daha sonrasında ise sosyal medyalarda – sözde – radikal kararlar alan kişiler #DeleteFacebook hareketi başladı. Evet; Facebook’u hayatından tamamen çıkarmak isteyenler var. Ancak araştırmalar aslında bu kişilerin sayısının çok da fazla olmadığını gösteriyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı sonrasında yüzlerce farklı soruyla karşı karşıya kaldı.

Facebook’suz yaşamanın 1 yıllık bedeli 1000 dolar

Dört farklı üniversitenin yürüttüğü çalışma sonucunda çıkan rapor, ortalama bir Facebook kullanıcısının günlük 4.17 dolar karşılığında bu uygulamayı bir günlüğüne hayatından çıkarabileceğini gösteriyor. Hatta bu rakam haftalık ve aylık bazda da hesaplanıyor. Cevaplar, kullanıcıların 1000 dolar üzerine 1 yıl boyunca Facebook’u tamamen hayatından çıkarmasıyla sonuçlanıyor. Peki ama siz Facebook hesabınızı 1 yıl boyunca kullanmayacak olsanız kaç para talep ederdiniz?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir